fredag 20. november 2009

Historien om juletreetLEGENDEN OM HVORFOR GRANTREET BLE VALGT TIL JULETRE
Gud ville gjerne at menneskene skulle ha noe i stuen sin som minnet dem om hvorfor vi feirer jul. Så han sendt ut 3 av englene sine for å finne et tre som kunne passe til det. Troen – Håpets og Kjærlighetens engler fikk oppgaven. De fløy av sted over fjell og mark. Overalt lå sneen og funklet i stjerneskjæret. Mens de fløy, talte de sammen om hvilket tre de skulle velge:
Det treet jeg skal velge, sa Troens engel, Skal bære korsets merke. Det må være rankt og peke med toppen like mot himmelen.
Håpets engel sa: Jeg vil at treet skal ha håpets farge: Det må være evig grønt – og det må aldri visne. Det må være grønt sommer som vinter.
Men Kjærlighetens engel – som alltid er så kjærlig og snill sa: Det treet jeg synes om, må være et lunt tre som gir ly til alle småfuglene og smådyrene, det må bære frukter som kan gi dem mat når vinteren er streng og kald.
Til slutt fant de treet som har alle disse egenskapene: Granen.Det bærer kors på alle grenene sine.Det er grønt året rundt – og det gir ly for himmelens fugler i grenene sine og rom for hare ved foten. Og det bærer kongler på grenene som kan gi mat til de nøysomme.
Da de hadde funnet treet, ville hver av englene gi en gave:Troens engel ga det strålende julelys – for det skal minne om Ham som er verdens lys.Håpets engel pyntet det med englehår, himmelstiger og hjerter.Men Kjærlighetens engel fylte det med gaver fra fot til topp, og satte en gylden stjerne på til slutt – til minne om Ham som var den største gave til menneskene og som ble født julekvelden av kjærlighet til oss alle.
denne fortellingen er så koselig, jeg måtte bare ha den med i bloggen nå som det nærmer seg jul=)

3 kommentarer:

  1. Du er så flink å lage blogg! Ikke noe i vegen med fantasien og skriveevnene dine i alle fall!Og bildene er også flotte, de er ikke alle som treffer "blink" når de tar bilder nemlig:)

    SvarSlett
  2. takk:) den fortellinga e ikke mi da, men syns den e så fin:) e i skikkeli julestemning, å e gler me til eksamen e over å e skal pynte me julegardine. til neste helg blir d rødt, lilla å hvitt her=) lika ikke at e må ha lilla duk da, men får se, kanskje d bare blir en hvit en;)

    SvarSlett
  3. Ååå, det var en kjempesøt historie! Hadde ikke hørt den før :)

    SvarSlett