onsdag 24. november 2010

koselig adventstid

Jeg er så klar for å pynte til advent! Nå sitter jeg bare og klør etter å ta frem julekassene, men må nok vente til min kjære er hjemme igjen. På søndag blir det jul i huset;) I mellomtiden har jeg- med god hjelp fra min kjære nabo Lise(tusen takk) tatt denne kjøpmannsdisken opp fra hobby/trimrommet og til kjøkkenet. Det har vært planen lenge, og nå måtte jeg bare! Det ble veldig fint synes jeg, og piffet opp litt på kjøkkenet. Oppå står det en nydelig amaryllis vi fikk av mamma, en lysestake jeg arvet av min farmor&farfar, og bilde av gullungen:) 

Nå er det kveldskos, mange planer idag. Godt med noen dager ferie;)
Idag har jeg vært sammen med min svigerinne Monica, og de to søte tantegulla Leah på 2 år, og Philip på 1 uke:) En herlig dag, både hjemme hos de og på Moa-senteret. Fikk kjøpt siste gaven til min kjære og er veldig fornøyd!

Mamma og storebror har vært på Ikea idag, og det ble shoppet litt for oss også. Jeg gleder meg til i morgen, da skal  jeg til mamma og hente tingene! Og så skal jeg og tantebarnet Magnus på kino- Harry potter:)

Ha en fin onsdagskveld alle sammen:) 




lørdag 20. november 2010

endelig

Når vi bygde huset kjøpte vi boble- og massasjebadekar, hjørneformet. Dette brukte vi kanskje 5 ganger på 3 år. For noen uker siden solgte vi det, og kjøpte oss et helt standard badekar. Glass pop heter det, og er akkurat passelig. Jeg er så fornøyd! Vi har montert det idag, og nå er det nyvasket og klart til bruk. I morgen blir det nok et aldri så lite bad tenker jeg;) Herlig med badekar som nok blir brukt mye mer enn det gamle. Rensing og styr var ikke så veldig gøy, og heller ikke tiden det tok å fylle 400 liter med vann. Nå tenker jeg det blir andre boller;) 



onsdag 17. november 2010

en strålende fin dag


JEG HAR BLITT TANTE IGJEN!!!:D:D:D 
Idag tidlig kl 07.36 kom lillebroren til verden! Alt bra med hele familien, og det var en stolt bror som sendte melding, til ei minst like stolt tante:D 
Jeg gleder meg så innmari til å hilse på, og ikke minst til å se hvordan storesøster opplever det å få en lillebror i hus:) 
I det flotte været som er på sunnmøre idag, var det en perfekt dag å komme til verden på. Spenningen lå i luften, for tante(min søster) har bursdag i morgen, så det var nok flere spente mager på hvilken dag han valgte. JEG synes han valgte en perfekt dag, for idag skal nemlig jeg og sambo hilse på en annen liten knert<3> 
Så nå gleder jeg meg til å høre hva lille gullet skal hete, og ikke minst til å hilse på tante`s minste skatt :) <3<3<3 

Ha en strålende fin dag alle sammen:) 

tirsdag 16. november 2010

kom med tips

Bildet er av mitt flotte tantebarn Helene, som nå er snart 14 år. Som tiden flyr! 
min søster har en konkurranse gående med en lekker premie! stikk innom bloggen hennes og bli med da vel:o)  Her finner du den:  Linda`s lille hjørne , og turen innom er vel verdt det;) 

nøstebarnteppe

Jeg synes nøstebarnteppene er så fine og herlige til små babyer, og i morgen får jeg forhåpentligvis vite hvilken farge jeg skal strikke:) Jeg gleder meg til å ta fatt på dette prosjektet, som er perfekt å ha foran tv-en om kveldene:) Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal strikke det frem og tilbake, eller på skrått. Skrått virker mer spennende, men også mer tenkning mens man ser tv;) 

Dette er hentet herfra: http://mammasgutter.com/nøstebarn-pledd/

Mens dette er hentet herfra: 

http://handmadevibeke.blogspot.com/2010/01/nstebarnteppe-i-bruk.html

award


Jeg har fått en award fra  Jeanette.  tusen takk, det var en koselig overraskelse;) Med den skal jeg fortelle 3 ting som gjør meg glad:

1. Når Leah- tantegullet som går i barnehagen jeg jobber i- hviner av glede når hun ser tante i barnehagen:) 


2. min kjære samboer som alltid gjør dagen min finere=) det betyr så mye med søte små ord, klemmer&kyss i hverdagen:) 

3. de gangene jeg kjenner små bekreftende dytt fra mini som sier fra at h*n vokser og trives, og jeg nesten ikke klarer å vente til april:) 

Awarden skal gis videre til 5 bloggere, og jeg synes alltid det er så vanskelig å velge ut noen. Denne gangen går den til:

1. Linda - min søster som lager de utrolig fine kjolene, ta en titt:) 

2. Silje  - en fantastisk inspirerende blogg, en av mine favoritter:) 

3. Hanna  - utrolig flink scrapper, har lært noen flotte teknikker av henne:) 

4. Linn Hege  - enda en scrapper, men også dyktig strikkedame, sjekk ut hennes kreasjoner:) 

5. Anne Marie   - ei scrappedame som er utrolig dyktig! Jeg digger å titte innom bloggen hennes(selv om jeg er veeeldig dårlig på å kommentere), og det er så utrolig koselig med alle hilsenene jeg finner i mine innlegg:) 

Dette er de jeg ønsker å sende awarden videre til denne gang. Noen blogger som inspirerer, gjør hverdagen koseligere og som jeg bare må innom når det er noen nye innlegg:)  

søndag 14. november 2010

90 år

Idag har vi vært på babybesøk til et vennepar. De fikk en nydelig gutt, Nicholas. Han var utrolig fin i huden, og en perfekt liten sjarmør=) Sov seg gjennom nesten hele besøket, rolig og avslappet. 

Etterpå var vi i 90-årsdag til min morfar. Han blir 90 år i morgen, men vi samlet alle i slekten idag siden mange jobber i morgen.
Kjempekoselig å møtes store og små, og ikke minst feire den spreke jubilanten!
Han er ikke en skrøplig gammel mann som bor på gamlehjem. Han har en laaang trapp opp til inngangsdøren, og denne må han gå ned for å vaske klær. For morfar har nemlig vaskekjeller i kjelleren på huset, og for å komme dit må han gå ut av huset, ned trappen og inn kjellerdøren. DET er ikke bare bare på 90 år gamle ben med en klesdunk i hendene.
Han er litt sliten i knærne, men "hvem er ikke det når de er 90" sier han så kjekt selv=)
Morfar er heller ikke glad i kjøpebrød, så han baker heller brødene sine selv;) Han bor på gard, og selv om den ikke drives lenger, slår han markene sine hvert år. Ikke like ivrig i år som tidligere, men det er vel naturlig? Han klatrer opp i eple/plommetrær og sanker inn høstens fangst, og lager like gjerne en eplekake.
Er det rart jeg er stolt av denne bestefaren?? 
Å bo i et over 100 år gammelt hus der en må fyre hele året og det ikke er tilrettelagt for skrøpelige ben er heller ikke spøk. Men morfar satte inn dusjkabinett helt selv, og la laminat på kjøkkengulvet(selv om det da hører med til historien at han ikke heeelt skjønte hvordan de skulle henge sammen, og spikret de til slutt).
Morfar er en kløpper på data og internett, digger å ta bilder- og skrive de ut. Han er dikter og musiker, og har skrevet mange diktsamlinger opp gjennom årene. "peregrinos" kalte han seg da;) 
Det var dagens skryteinnlegg av min morfar, som jeg håper runder 100 år også;) 


"Tante Nina", søsteren til mormor.

Mamma, tante Ragnhild og morfar, som ble 90 år!!! 
Minste tantebarnet(foreløpig) som var i storform i selskapet:) blir storesøster om noen dager(fortest mulig håper vi;) ). Kjolen hun har på seg har tante Linda(min søster) sydd;) 

fredag 12. november 2010

babykjole

Ikveld får jeg besøk av noen venner, og siden en av de nettopp har fått ei jente, fikk jeg lyst å lage en søt liten kjole. Har kost meg masse med å lage den, og her er resultatet;) Jeg koser meg med mange prosjekter om dagen, og flere bilder kommer nok etter hvert. Akkurat nå er det en monsterbukse som strikkes, gleder meg til den er ferdig;)

Ha en fin kveld alle sammen=) 



mandag 8. november 2010

storesøster og lillebror

Jeg er så heldig å snart få mitt fjerde tantebarn=) Jeg gleder meg veldig, og venter i spenning hver dag, for nå kan fødselen skje når som helst.
Fra før har min søster ei jente på 13 og en gutt på 10. Min bror har ei jente på 2 og venter nå lillebroren i hvert øyeblikk.
Jeg som digger å strikke synes jo det er herlig å strikke babyklær, så jeg har laget klar en hel dress(lue, jakke, bukse med seler og labber), og i tillegg to ekstra par labber i hvitt og mørkere blå. Storesøster må også få pakke, det er jo en stor oppgave i seg selv å bli storesøster!:) Hun får en lilla vest jeg synes er så utrolig fin. Gleder meg til å se om hun liker den;) 

Ellers går dagene i ett for tiden, det er mye som skjer, og julen nærmer seg med stormskritt! Jeg troooor jeg er ferdig å lage julekort..?, men må telle gjennom de. Ellers har jeg også laget noen posekort, som jeg skal putte smågaver oppi. Gleder meg til jul-jeg?? neeee.... - julen er jo bare den herligste årstiden, og jeg planlegger den mange måneder i forveien:) 

Idag skinner solen ute, det ser ut som vi får en herlig dag med nysnø. Det liker jeg, og må nok ut på fototur senere;) Ha en fin mandag og ny start på uken alle sammen;) 


Lillebroren sine klær. Jeg gleder meg til han kommer til verden(3 dager til termin) så jeg får hilse på:) 

Storesøster sin vest. Klart hun også må få noe hjemmestrikket når lillebroren får:)